Castelladral

CASTELLADRAL

Castelladral és un poble del terme municipal de Navàs.

Aparquem l’autocaravana en un autèntic balcó amb unes vistes espectaculars, situat sota el mateix alberg del petit nucli i l’església de Sant Miquel. Les vistes panoràmiques inclouen una bona part de la Catalunya central, formada per relleus planers i tabulars.

Fem una caminada matinal d’uns 13 Kms sortint del mateix lloc on estem aparcats. És una caminada per pistes i per corriols, durant la qual podem trobar molts catxés, masies abandonades, arribem a Sant Cugat del Racó, la Tomba de Vilamorós, les tines de Cal Reixes, etc.

I també tenim ocasió de baixar a la Balma Comaposada, que és força espectacular. És d’origen medieval i constava d’un espai per a vivenda i altres per als ramats. A l’exterior es conserva una estructura de planta circular, que podia ser un forn de pa, i una font que conserva la pica de pedra.

En el mateix municipi hi ha un circuit fix d’orientació determinat per unes estaques de fusta, cadascuna de les quals té un codi. Hi ha 3 propostes de circuits i el mapa per fer el circuit es pot aconseguir a l’Ajuntament de Navàs o a l’Alberg de Castelladral. És una molt bona proposta per descobrir l’entorn de forma divertida.

Si teniu ocasió podeu dinar al mateix Alberg que elabora un menú amb productes de temporada i proximitat i també preparen esmorzars. Nosaltres ho hem trobat ple per dinar, o sigui que no n’hem pogut gaudir. A la propera! 😉

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *