CASTELLTALLAT

La Serra de Castelltallat està situada a l’oest del Bages i al sud del Solsonès. La major part de la serralada pertany al municipi de Sant Mateu de Bages, mentre que la part més occidental pertany als municipis de Pinós i la Molsosa.

És una zona molt despoblada formada per diverses masies i en un punt alçat de la serra trobem l’Observatori Astronòmic, al costal del qual hi ha el Castell de Castelltallat i l’Església de Sant Miquel. A l’Observatori s’ofereixen diferents activitats interessants per mirar el cel, però s’ha de reservar amb molta antelació, sinó no hi ha disponibilitat.

Ens instal·lem amb l’autocaravana davant de l’aparcament de la Creu Escapçada, on hi ha una esplanada entre bosc de pins i pinassa.

Des d’aquí fem un passeig curt que ens porta fins el Dolmen de Castelltallat, un monument megalític, que és una tomba, composada per tres grans pedres: 2 en vertical i una altra en horitzontal que reposa sobre les altres dues.

Des d’aquí hi ha bones vistes del Port del Comte, Cadí, Serra del Verd, Pedraforca, Ensija, Tossa, Puigllançada, Puigmal, Cabrera, Montseny, Montcau i Montserrat.

El dia següent anem a veure un jaciment de petjades (Icnites) de fa entre 30 i 35 milions d’anys, que correspon al pas d’animals mamífers que venien a abeurar-se a Castelltallat. Sembla ser que les petjades pertanyen a un grup d’Entelodons, un mamífer antecessor dels senglars actuals.

També cal dir que si us ve de gust fer un àpat, podeu anar al Restaurant Casal de Castelltallat, que està situat a sota l’Observatori i té una molt bona terrassa exterior.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 comments