ILLA d’SKYE

Agafem el ferri de Mallaig a Armadale, amb la naviera Calmac que és l’unica que opera entre les Illes Hèbrides, per entrar a la illa d’Skye.

A l’arribada, tot i que el temps no ens acompanya gaire, anem cap a les Fairy Pools, una famosa zona de piscines naturals que es troben bastant al sud de la illa, als peus de les muntanyes de Cuillin. Deixem el cotxe a l’aparcament i caminem al costat de riu i les piscines un total de 7 kms. Encara es pot seguir pujant, però va plovent una miqueta i preferim tornar.

Agafem aquesta referència per saber quant duraria la caminada:

Powered by Wikiloc

El dia següent plou i fa molt vent. De manera que planegem la visita al Dunvegan Castle, castell situat al nord del poble de Dunvegan i que pertany a la família MacLeod. És el castell escocès que ha portat més temps habitat i va obrir les portes al públic el 1933. Per dins és molt interessant de veure perquè hi ha molt mobiliari i molta informació. També són visitables els jardins, però amb la pluja que cau no ens ve gaire de gust.

Tot i així decidim anar a buscar unes barques al mateix castell que et porten a veure una colònia de foques, però com que fa mal dia quedem xops i no veiem ni una foca (Cal dir que ens retornen l’import pagat).

Després de Dunvegan i amb el mal dia que fa anem fins a Portree, el poble més gran de la illa.

Ens agradaria quedar-nos-hi a sopar però els pocs restaurants que hi ha estan plens i alguns amb cua. O sigui que ja sopem a l’autocaravana.

El dia següent el temps és millor i per tant podem fer recorregut. Anem a fer la ruta del nord-est de la illa, primer fent parada a prop d’Uig, on visitem Fairy Glenn, la vall de les fades. Es diu que aquí és on viuen totes les criatures màgiques d’Escòcia. I la veritat és que realment és un lloc de conte. Ens encanta pujar amunt i avall pels turonets i veure el cercle de pedres i pedretes. Un indret molt màgic.

Un cop acabada la visita ens dirigim a Kilt Rock. La carretera ens ofereix uns paisatges molt bonics i ovelles pel mig.

Kilt Rock és un conjunt de penya-segats formats per columnes verticals de basalt degut a l’antiga activitat volcànica i en diuen Kilt perquè sembla que tinguin la forma dels plecs de la faldilla escocesa. D’aquí en destaca la cascada Mealt, amb una caiguda al mar de 60 metres.

L’última parada del dia la fem a The Old Man of Storr, situat als turons d’Storr. És un turó format per grans formacions rocoses i en destaca la pedra més alta del paisatge que fa uns 50 metres d’alçada, i se l’anomena així perquè diuen que sembla el perfil d’un home vell. Nosaltres fem una ruta pel voltant de les pedres d’uns 5kms. És un lloc molt bonic, malgrat que avui hi ha bastanta boira. Apart de la famosa pedra també en destaca la Needle Rock.

El darrer dia que estem a la illa anem a Portree a fer un volt i ja hem reservat una llanxa ràpida que ens du a veure animals. Estem 2 hores i fem el tour “Sea Eagle & Sea Safari Trail”. Realment ha estat fantàstic perquè hem pogut veure l’àguila marina amb la seva cua blanca, les foques atlàntiques i dues balenes “northern bottlenose whales” (no sé com es diuen en català), que fan uns salts davant nostre que ens deixen bocabadats.

Colònia de Foques Atlàntiques a la Illa d’Skye

El que ens hagués agradat visitar però degut al mal temps a la illa no hem pogut anar és el Far Nest Point, les platges de corall a prop de Dunvegan i el Quiraing, una zona de caminar amb uns paisatges que han de ser increïbles.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *