SEALAND: Helsingør, Copenhagen

· HELSINGØR

Arribem a Helsingør amb el ferri que ve de Helsingborg a la tarda i ens instal·lem a l’area d’autocaravanes de la marina. Mentre arribem ja veiem el preciós castell de Kronborg i la silueta de la ciutat.

Estem una estona per la zona de la marina gaudint del mar i de les barques.

I després ens arribem a sopar a l’Street Food molt proper a la marina, instal·lat en un magatzem de port.

El matí següent ens encantem contemplant el castell de Kronborg, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. I famós per l’obra teatral de Hamlet, de Shakespeare.

I anem cap al centre del poble, passant pel centre cultural i fent un passeig pel casc medieval, que està molt tranquil perquè és d’hora al matí.

· COPENHAGEN

Per nosaltres Copenhagen consisteix en agafar la bicicleta i no parar de pedalar durant el temps que tinguis a la ciutat. En dos dies fem més de 60 Kms. I és difícil de detallar tot el que fem perquè és una ciutat que ja ens coneixem molt.

En aquesta ocasió pedalem per Rädhuspladsen i els seus voltants, arribem a Kongens Nitorv, creuem el preciós Nyhavn, tirem amunt creuant el pont del final del Nyhavn per passejar per la zona de l’òpera.

Seguim i tornem enrere, per creuar fins pujar amunt fins a saludar La Sireneta, voltar pel parc del Kastellet i baixar cap al Palau d’Amalienborg.

Ens arribem per donar un cop d’ull a Christiania, anem a veure el mític Black Diamond, la biblioteca negra on estudiàvem quan érem Erasmus en aquesta ciutat, ens arribem pedalant fins als magatzems Fisketørvet i de tornada descansem al canal – Havneparken.

Decidim acabar el dia i tornem cap al càmping, situat al nord-oest de la ciutat. Una esplanada amb quatre contenidors que són els serveis.

Pel dia següent comprem la Copenhagen Card de durada de 24 hores i anem a visitar i pujar la Rundetaarn, molt aprop de l’Strøget, des d’on es veuen molt bones vistes de la ciutat i després entrem al Museu d’Història Natural, situat al Botanical Garden.

Seguidament agafem les bicicletes de nou i anem al Reffen, on hi ha un street food molt autèntic.

D’aquí fem parada al Kasernehavnen perquè els nens volen visitar els vaixells de guerra i el submarí per dins (està inclòs en la Copenhagen Card) i d’aquí anem a Copenhill, que és una planta que transforma residus en energia neta mentre que a la teulada de l’edifici es troba una pista d’esquí d’herba i a la façana un rocòdrom de vertígen.

I acabem el dia al Tivoli.

El matí següent, abans de deixar la ciutat, agafem les bicicletes i ens arribem al Museu Experimentarium, el museu de ciència interactiu de Copenhagen, que és un gran atractiu pels nens.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *