KRANJSKA GORA I

A uns 40 Kms al nord-oest de Bled, trobem Kranjska Gora, la zona d’esquí més gran d’Eslovènia i envoltada pels Alps Julians, amb el pic més alt del país, el Triglav.

Ens instal·lem al càmping Spik, a 4 kms de Kranjska Gora. Un càmping molt correcte i tranquil, amb poques dutxes i amb un parc de tirolines pels nens fantàstic. Hi ha també un rocòdrom a l’entrada del càmping però s’ha de portar l’equipament.

En aquesta zona hi ha el Parc Nacional de Triglav.

Agafem les bicicletes i comencem a pedalar pel fantàstic carril bicicleta en direcció a Ratece.

Zelenci

I anem a visitar Zelenci – a uns 9 kms del càmping. Zelenci és una preciosa reserva natural amb un llac de color turquesa on neix el riu Sava.

Planica

Després de gaudir d’aquest lloc tan espectacular seguim pedalant i arribem fins a Planica, on hi ha el centre de salt d’esquí famós internacionalment. Pugem pel costat d’uns d’aquests salts i quedem impressionats per les alçades. Veiem moltes autocaravanes que pernocten a la zona, de manera que decidim que un d’aquests dies ens hi quedarem a dormir i farem una caminada des d’aquí.

De tornada parem a fer un estofat a un dels “restaurants” que trobem i passem per Kranjska Gora, que està molt animat.

Llac Jasna

El dia següent tornem a agafar les bicicletes i anem fins al Llac Jasna (Jezero Jasna), una mica més amunt de Kranjska Gora. És un llac glaciar al costat del petit riu Pivnica. No hi estem gaire perquè comença a ploure.

De tornada parem a dinar a Kranjska Gora.

Cascada Martulijek

I a la tarda anem fins a la cascada Martulijek. Arribem fins a les de baix per un camí molt bonic, enganxat a la pedra. El salt d’aquesta cascada és de 29 metres. És un paratge preciós i poc concorregut. Ple de pedres, de la morrena glacial.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *