NARBONNE | AVIGNON | PROVENCE | SISTERON

NARBONNE

Comencem la nostra ruta a les 12.00h del migdia. La intenció era sortir molt més d’hora, però els efectes de la segona dosi de la vacuna del Covid19 ens ho han impedit. De manera, que seguint el ritme del nostre cos, sortim més tard del previst.

Així, després de 2h 47′ de viatge i una mica més perquè parem a dinar pel camí, arribem a Narbonne, ciutat de la regió del Llenguadoc i que administratvament pertany a l’Occitània.

Anem directament al Camping les Floralys, un camping molt bàsic però amb piscina i alguna que altra distracció (pista de bàsquet, futbolí, tennis taula, etc) i que està molt ben situat ja que podem arribar al centre de la ciutat de Narbonne en bicicleta en 15′ aproximadament i seguint el Canal de la Robine, un d’aquells canals navegables que travessa pel centre històric de Narbonne.

El matí següent, abans de continuar amb la ruta, agafem les bicicletes, pedalem pel costat del canal i arribem al centre històric de la ciutat.

Narbonne és la ciutat romana més antiga de França i és una ciutat molt animada i viva. Arribem amb la bicicleta a la Plaça de l’Ajuntament, on es troba un tros de l’antic tram de la Via Dolomitia que unia Roma amb Espanya.

Després entrem a la impressionant Catedral de Narbonne, la cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur, una preciosa i imponent catedral gòtica. De fet és la tercera catedral gòtica més alta de França. Dins hi trobem un preciós orgue del s. XVIII, les tombes mutilades dels aqrquebisbes de Narbonne i unes precioses vidrieres del s. XIII.

A continuació visitem l’Horreum, unes galeries subterrànies dels romans, que utilitzaven com a magatzems, gràcies a la seva proximitat al mercat, un laberint de passadissos que diverteixen els nens.

Nosaltres fem aquest parell de visites i passegem una mica per la ciutat, però hi ha altres llocs interessants d’anar com el Palau de l’Arquebisbe i el Museu Arqueològic i els Jardins dels Arquebisbes, o també pujar a la Torre de Gilles Aycelin, des d’on hi ha vistes de la ciutat.

AVIGNON

Després de fer la visita a Narbonne, dinem i seguim fins a Avignon, ciutat de la Provença situada al marge esquerre del riu Roine. El trajecte es fa llarg perquè trobem un accident a l’autopista. Ens instal·lem al Camping du Pont d’Avignon, situat a l’Île Pilot, fem una estona de piscina, agafem les bicicletes i anem al centre històric.

Hi arribem amb una “navette gratuita” que travessa el riu Roine, des d’on tenim bones vistes del Pont St. Bénezet, més conegut per Pont d’Avignon.

Avignon és una ciutat amb unes muralles fantàstiques. Travessem una de les seves portes i ens perdem pels carrers fins arribar a la plaça on hi ha el Palau dels Papes, fem un crepe, voltem una mica pels carrers super animats i amb molts artistes fent espectacles. I així acabem el dia, voltant per Avignon i quedant encantats amb els artistes de carrer.

LOURMARIN – MOUSTIERS-SAINTE-MARIE

En comptes de seguir cap al nord, ens desviem cap a l’est perquè hem contactat amb uns amics que estan voltant pel sud de França i decidim trobar-nos al poble de Lourmarin, de manera que ens endinsem més a la Provença. Lourmarin és un petit poble molt bonic per fer un passeig molt agradable i respirar l’aire d’aquests encantadors pobles occitans.

Dinem amb els nostres amics, fem un gelat i a mitja tarda seguim amb la ruta fins a Moustiers-Sainte-Marie, municipi dels Alps de l’Alta Provença. Durant la ruta veiem molts camps de lavanda, i també de gira-sols.

Arribats, ens instal·lem al Camping Le Vieux Colombier on hi passarem dues nits, al Parc Natural de Verdon.

MOUSTIERS-SAINTE-MARIE – GORGES DU VERDON

De bon matí ens arribem amb l’autocaravana al Llac Sainte Croix, on agafem un patinet de pedals i ens endinsem pel riu Verdon, entrada a les fantàstiques Gorges du Verdon. Ens passem 3 hores gaudint de l’aigua fresqueta i de les gorges.

Quan acabem, dinem a l’autocaravana i anem a fer la Route des Crêtes, per la carretera D-52, des d’on hi ha uns miradors impressionants amb unes vistes a les gorges de vertigen. No és apte per persones amb vertigen. És una ruta circular que surt i acaba a La Palud-sur-verdon.

Al vespre anem a peu des del camping al poble de Moustiers-Ste-Marie i és preciós. Un poble provençal, amb carrers estrets, places, molt animat, amb petits tallers i botiguetes i envoltat per uns penya-segats molt alts presidits per la capella de Notre-Dame-de-Beauvoir. Voltem per aquí, sopem i pugem fins dalt la capella.

SISTERON – GAP

Continuem el viatge fins a Gap. Ens parem però a Sisteron a fer una visita a aquesta ciutat emmurallada de l’Alt Durance, d’on destaca la ciutadella i la muntanya de plecs verticals de Rocher de la Baume, on veiem que hi practiquen l’escalada. El cas antic és petit, però animat i ple de restaurants.

Continuem fins a Gap on ens instal·lem al Camping Alpes Dauphiné i passem la tarda aquí perquè hem de treballar i els nens estan distrets amb la piscina i tobogans i el llit elàstic.

Demà més!!!!

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *