CHAMBÉRY | LAC DU BOURGET

CHAMBÉRY

Chambéry és una ciutat del departament de la Savoie que pertany a la regió d’Alvèrnia-Roine-Alps. És una ciutat envoltada ja de muntanyes amb un centre històric de carrers i places on hi destaca el Castell dels Ducs de Savoia i la Font dels Elefants, que són l’emblema de la ciutat. Ens dirigim a l’Oficina de Turisme i ens donen un mapa i ens diuen que per visitar el centre històric es pot fer a través de la “ruta dels elefants” que consisteix en anar seguint unes plaques d’elefants que hi ha al terra dels carrers adoquinats i que ens condueixen pels llocs més emblemàtics del centre. Una manera molt divertida pels nens per descobrir el casc antic. En total són 2kms de recorregut amb una durada de 1h 15′ aprox.

LAC DU BOURGET

Estem a un càmping d’Aix-les-Bains, a prop de Chambéry. El càmping es diu Sierroz i queda a tocar del Lac du Bourget, el llac natural més gran de França amb 18 kms de llargada, 3,5 m d’amplada i una profunditat mitjana de 85 m.

Agafaríem les bicicletes per anar al centre del poble, però avui és un dia plujós i acabem el dia al càmping. Demà es preveuen pluges, o sigui que anirem amb l’autocaravana a donar la volta al llac i farem un parell de parades recomenades.

Així ho fem, agafem la carretera que segueix el llac fins arribar a Chanaz, un poble preciós travessat pel Canal de Savières. Passegem pels seus carrers, visitem el molí del sXIX amb el qual fan farina i alguns dolços, dinem a la vora del canal.

Vídeo de la roda del molí en constant moviment:

Després seguim amb l’autocaravana fins a l’Abadia de Hautecombe, situada a tocar del llac, cistersenca i on fem la visita de l’interior. Cal dir que la carretera que voreja el llac és molt bonica.

Al llac de Bourget hi ha zones de platja on es pot banyar, però avui amb el dia de pluja, no ens ve de gust.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *