ANNECY | GORGES DU FIER

ANNECY

Estem instal·lats al càmping Le Belvédère d’Annecy. És un càmping municipal correcte que està a 10′ del centre d’Annecy en bicicleta (tot i que queda alçat i la tornada és tot pujada). Per això hem escollit aquest, per la seva situació.

Després d’un dia intens de pluja ens despertem amb bon temps i decidim agafar les bicicletes i anar a visitar la “Vieille Ville” d’aquesta ciutat de França. Ens aturem a l’oficina de turisme on ens donen el mapa de la ciutat, aparquem les bicicletes i entrem a peu i passegem per la ciutat vella, on destaquem les esglésies, el Castell d’Annecy, els canals que creuen pel centre històric i els carrerons adoquinats. Passem una estona perdent-nos pels carrers de la “Venècia” francesa, pel mercat de divendres i per les olors de crepes i gofres.

Després decidim agafar les bicicletes per anar a fer un tros de volta al preciós Llac d’Annecy fins arribar a la Zona natural des Marais et des Roselières. En total són 10 Kms d’anada i 10 més de tornada per un carril bicicleta planer del costat del llac, des d’on es veuen diferents “platges” on es banya la gent, cases de la vora del llac i algun local amb encant per parar a fer el gelat o una cervesa.

De tornada a Annecy, anem a buscar a berenar i ens estirem al Camp de Mars, davant del llac a descansar una estona abans d’enfilar de tornada al càmping.

També hi ha l’opció de fer volts en vaixell o barques més petitones pel llac.

GORGES DU FIER

A 10 Kms d’Annecy hi ha les gorges del riu Fier. Fa uns 20.000 anys el glaciar que esdevindria el Llac d’Annecy s’extenia al llarg d’uns 30 Kms, des de La Balme de Sillingy fins a Faverges. Quan el gel es va fondre, el volum d’aigua era molt elevat. De fet, el llac estava a 15 metres més amunt del que està avui en dia. Les aigües es van buidar al nord del Castell Montrottier -situat al costat de les gorges – i les roques més toves de la zona van alterar el curs del riu i després d’un període de milers d’anys, l’erosió aniria formant aquestes gorges.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *