CHAMONIX

Chamonix, el paradís dels “trail-runners” i dels amants de la natura, presidida per l’emblemàtic cim del Montblanc de 4.810 m, totalment envoltada de grans muntanyes.

Ens instal·lem al Camping Le Mer de Glace, situat a la localitat de Praz, i que ens permet arribar en bicicleta fàcilment al centre de Chamonix en uns 10′, seguint camins a la vora del riu Arve.

Aquí hi passem 4 nits, agafem el Montblanc Multipass i fem les següents activitats:

· Brévent (2.525m) – Flégère, vistes al sud. Aquests dominis estan orientats al sud i es poden veure unes majestuoses vistes de la serra del Mont Blanc, la Mer de Glace i les glaceres d’Argentière i de Le Tour.

Agafem el telecabina de Flègere, que consta d’un “ou” i després un telefèric per arribar als 2.525 m. Llavors caminem pels voltants, meravellats per les vistes.

Baixem a peu el tros del telefèric, enganxem l’ou de baixada, agafem les bicicletes i anem a buscar el telecabina de Planpraz.

· Tren de Montenvers – Mer de Glace. Sortint de Chamonix s’agafa el tren cremallera de Montenvers que en 20′ en porta fins al pel del Mer de Glace (1913m), un de les glaceres més grans dels Alps, que malauradament cada dia retrocedeix 3 cm a causa del canvi climàtic i la contaminació humana. Un cop baixem del tren, anem a veure les vistes des de la terrassa del restaurant Le Panoramique, després baixem a peu a la cova de gel que està excavada al glaciar, baixant uns 580 esgraons per arribar fins a la gruta. Durant la baixada es va veient els diferents nivells de la glacera al llarg dels anys, és a dir, el seu retrocés.

Una visita molt interessant, però et quedes amb un sentiment de tristor.

· Agulles de Midi. Agafem el telefèric més alt de França que té una durada de 20 minuts que ens porta a unes vistes espectaculars del Montblanc i un panorama de 360º dels Alps francesos, suïssos i italians. Es puja fins a l’alçada de 3.842 metres.

A la baixada, parem a la meitat i fem una caminada que ens durà fins a la Mer de Glace, anomenada El Gran Balcó Nord. Se surt del “Plan de l’Aiguille” i és una caminada a una altitud mitjana de 2000m preciosa i amb molt bones vistes. Un cop arribats a la Mer de Glace decidim baixar fins a Chamonix a peu. Abans d’arribar ens parem a fer un gelat a un bar amb encant que trobem pel camí. En total fem unes 4 h i mitja.

Ens parem a dinar:

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *