SALZBURG

De Sant Johann in Tirol arribem a Salzburg (Castell de la Sal), la ciutat de Mozart, travessada pel riu Salzach. Ens instal·lem al Càmping Nord-Sam, al nord de la ciutat i a 5 kms del centre al qual hi arribem a través d’un preciós carril bicicleta que va pel costat del riu. L’arribada a aquesta ciutat d’Àustria és molt bonica.

Hi ha l’opció de comprar la Salzburg Card per tal de poder entrar a la majoria d’atraccions de la ciutat, però a nosaltres això creiem que no ens serà útil perquè preferim passejar per la ciutat i entrar a algun lloc que realment ens vingui de gust. Val a dir però, que si vols anar a dos o tres llocs, la Salzburg card et pot sortir a compte. De manera que és interessant donar-hi un cop d’ull.

Així que comencem passejant i voltant pels seus carrers i places.

D’entre la quantitat de llocs que podem entrar com són la casa de Mozart, la residència, els museus, el castell de Hellbrunn, el castell de Mirabell, optem per pujar a la Fortalesa de Hohensalburg (el castell) on s’hi puja amb un funicular i a dalt hi ha unes vistes excepcionals de la ciutat, a part del museu de la fortalesa, el museu de les Marionetes i el museu del Regiment de Rainer. Ens hi estem més de dues hores.

Al baixar, anem al cementiri de la Catedral de Sant Pere que està al costat mateix del funicular per pujar a la fortalesa.

Després dinem a un “jardí de taules” del mig del casc antic, ens comprem un pretzel 😉 (Salzburger Brezel)

I a la tarda passegem una estona pels jardins del Palau de Mirabelle.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *