BOVEC

Arribem a Bovec des de Salzburg després d’unes 3 hores i escaig de trajecte. És la nostra primera parada a Eslovènia. La intenció era entrar per Kranjska Gora però ens hem saltat la desviació i entrem per una mica més avall des d’Itàlia i decidim parar a Bovec.

Ens allotgem al càmping Polovnic, molt senzill però molt ben situat ja que està a 5′ en bicicleta del centre del poble.

Voltem pel poble una estona i veiem que és una zona on fer activitats com ràfting, canoa, barranquisme, zip lines, etc. Hi ha molts llocs d’aquests per reservar activitats però nosaltres anem a l’oficina de turisme i demanem informació per poder fer una volta en bici i arribar a les dues cascades de la zona: la Virje i la Boka.

I després comença a ploure a sac!!

El dia següent ens llevem amb pluja i pedra, però cap a les 10.00 h del matí ja para i decidim emprendre la ruta que tenim en ment, a través d’un bike trail, que en realitat és per la carretera.

Us deixem el Track de Wikiloc que vam fer servir.

Arribem a la primera parada, les Slap Virje. Primer anem al Glijun Stream, que és la font que alimenta aquesta cascada.

Després baixem 5′ caminant cap a la cascada, que és petita però molt bonica, té una caiguda de 15 metres.

L’aigua és impressionantment clara i cristal·lina.

Després d’aquesta visita, ens dirigim a Slap Boka (cascada Boka). Quan arribem ja ens impressiona des de baix i decidim pujar no fins al primer mirador que està a 15′ sinó fins a dalt de tot fent un desnivell de més de 400 metres en tan sols una hora (com hem suat!!!!!) Però la vista des de dalt és preciosa.

Us deixem el Track de pujada de Wikiloc que vam fer servir.

La cascada de Boka té una caiguda de 106 metres. L’aigua li arriba d’una cova inaccessible de darrera la cascada situada a una alçada de 730m.

En aquest vídeo es pot veure com baixa…

A mesura que pugem tenim molt bones vistes del riu Soca, amb les seves aigües super clares.

Apart de les cascades també passem per un parell de pobles petitons com són Pluzna i Cezsoca. En total fem 29Kms (bicicleta i caminant) i no precisament de baixada.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *