JUTLÀNDIA II: Billund, Søndervig i Aahrus

· LEGOLAND & LEGO HOUSE

Un dia el dediquem al parc d’atraccions de Lego, – Legoland – per passar una bona estona grans i petits, amb diferents atraccions per les diferents edats, tot i que no n’hi ha cap que sigui molt forta. El parc, si no hi ha molta gent, es pot fer bé amb un dia.

I el segon dia dediquem 6 hores a Lego House on pots construir amb infinitats de peces de Lego i superar diferents reptes. Un paradís pels fans de Lego!

· SØNDERVIG

Després de Legoland ens dirigim a l’oest per fer una parada a les platges de sorra blanca envoltades de grans dunes i amb búnquers de Søndervig. El temps és molt ventós però tot i així, els nens i el paren construeixen castells i vaixells a la sorra.

Aquí també fem una visita al Sandskulturfestival o Festival d’escultures de sorra, on hi ha unes impressionants escultures, elaborades amb sorra i aigua que, aquest estiu segueixen la temàtica de l’antiga Grècia i han estat construïdes per artistes d’arreu del món. Aquest festival dura uns tres mesos, que és el temps que tarden les escultures a fer-se malbé.

· AAHRUS

Aarhus, la capital de Jutlàndia, banyada pel mar bàltic. Aquí hi tenim una amiga danesa, de manera que ens deixem guiar per ella. Hi passem dos dies.

En aquesta bonica ciutat visitem el preciós Museu Moesgaard, situat al sud de la ciutat, en un emplaçament preciós on arribem en bicicleta per un camí entre bosc i prop del mar molt bonic. És un museu dedicat a l’arqueologia i a l’etnografia amb parts molt interactives.

I el gaudim per fora, on podem pujar per la teulada i arribar a dalt de tot.

I per dins…

Ens aturem al Marselisborg Deer Park, a donar menjar als cérvols que habiten aquest parc.

Fem una parada a l’Infinite bridge, des d’on veiem un parell de dofins.

Passegem per la zona del port, on ens distraiem contemplant les barques de diferents mides i veient els cafès animats de la zona.

Voltem pel centre de la ciutat.

La catedral i l’Ajuntament, que a la nit s’il·lumina la seva torre.

Donem una volta pel barri llatí i el primer dia acabem menjant a l’Street Food.

A l’Strøget, o carrer de botigues, pugem a la teulada del centre comercial Salling, una zona on descansar, llegir, fer un cafè, amb unes vistes precioses de la ciutat i amb un balcó que sobresurt amb el terra de vidre que dóna sobre el carrer principal.

Des d’aquesta teulada també podem veure bé el ‘Rainbow’, que pertany al Museu d’Art d’Aahrus.

I quan baixem passegem pels ‘canals’.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *