JUTLÀNDIA I: Rømø, Ribe, Kolding i Vejle

· RØMØ

La nostra primera parada a Jutlàndia és Rømø, la illa frisona més meridional de les illes septentrionals que hi ha a Dinamarca, habitada per menys de 1000 persones, unida a la península per un pont-presa i banyada pel mar de Wadden.

En aquesta illa ens deixem meravellar per la seva enorme platja situada a l’oest, la Lakolk beach, protegida per unes dunes, amb una amplitud enorme i on es pot arribar amb cotxe fins a la vora de l’aigua.

De fet, ens allotgem al camping situat en aquesta platja i fem les dues nits i no ens movem de la zona perquè a més fa mooolt vent.

I aprofitem quan no fa vent per fer alguna foto amb el dron.

· RIBE VIKINGECENTER

Quan sortim de Rømø fem una parada al centre viking de Ribe, que és un museu a l’aire lliure que recrea la vida del poble de Ribe – el més antic de Dinamarca- a l’època vikinga.

Està format per diverses cases ambientades a l’epoca dels vikings, tant per dins com per fora i recreen el dia a dia d’aquella època fent diferents activitats quotidianes.

A més els nens poden jugar a fer de vikings amb activitats com són la lluita vikinga, la creació d’una arma de fusta, el tir amb arc, fer una moneda vikinga, participar en el vol d’ocells.

No ens quedem a visitar el poble de Ribe perquè fa molt vent i pluja.

· KOLDING

De Ribe ja ens dirigim cap a la costa est de Dinamarca, fent una parada per visitar i dinar a Kolding. D’aquesta ciutat, destacar-ne el castell situat a un turó.

I passegem una mica pel centre, pels carrers peatonals i pel bonic edifici de l’Ajuntament.

· VEJLE

De Kolding anem cap a Vejle, bàsicament per veure’ns amb una amiga nostra danesa que ens ensenyarà la seva ciutat natal.

Una bona zona per passejar, si es va amb nens, és el bosc de Nørreskoven on hi ha una part on hi volten cérvols de diferents tipus que viuen a Dinamarca. T’hi pots acostar sense cap problema, si és que no s’espanten. Anem preparats i els hi portem pastanagues.

Passejar per la zona del port i contemplar l’icònic edifici Fjordenhus, que pertany a la família Kirk, (que és dels Lego), format per 4 cilindres envoltats per aigua. Des d’aquí, contemplant el fiord, veiem dofins saltant.

Encantar-se als 5 blocs de pisos en forma d’onades “The waves”, que donen directament al fiord.

Anar amb els nens a l’Økolariet, un centre de ciència on s’experimenta amb activitats de la natura, el medi ambient, energia, clima, innovació i tecnologia. Un centre amb on tot és molt interactiu i didàctic, que a més és gratuït.

Acabar la jornada fent un vol pel centre de la ciutat i els seus carrers peatonals.

Haguera estat bé també trepitjar la platja del fiord, però el temps no acompanya.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *