BREMEN

De camí cap a Dinamarca des de Països Baixos fem parada a Bremen per veure aquesta ciutat del nord d’Alemanya i coneguda pel conte dels Músics de Bremen dels Germans Grimm.

Ens instal·lem a l’àrea per autocaravanes de la mateixa ciutat que és en un parc molt gran i és molt correcte i està a 2 minuts en bicicleta del centre.

Un cop aparcats agafem la bicicleta i ens dirigim a descobrir l’Altstadt – ciutat vella -. Primer de tot ens aturem a la bonica església de Nostra Senyora de Bremen, situada a l’Obernstrasse.

D’aquí ja comença a obrir-se la impressionant Marktplatz, envoltada d’edificis històrics i on hi ha el colossal ajuntament, patrimoni de la UNESCO, que data del 1405-1410.

Davant de l’Ajuntament trobem l’emblemàtica estàtua de bronze dels músics de Bremen, feta per Gerhard Marcks el 1951. I segons diuen, s’ha de tocar les potes del ruc i demanar un desig.

Podem trobar les figures dels músics de Bremen per diferents llocs del centre, i és distret buscar-les.

A la Marktplatz també hi trobem l’estàtua de Roland, de 5,5 metres, que simbolitza els drets del comerç i de la llibertat des de 1404. En aquest cas, tocar els genolls de Roland ens ha de portar bona sort.

D’aquí ens endinsem per la bonica Böttcherstraße, una arcada peatonal on hi ha un museu, botigues amb encant i una fàbrica de caramels, que es pot veure com els elaboren.

Finalment fem una visita al barri Schnoor, el barri més vell de la ciutat amb encantadores cases del sXV i XVI on ara hi ha instal·lats artistes, tallers i galeries.

Sopem a una de les típiques cerveseries alemanyes.

Quan sortim fem una petita volta per la zona comercial de la ciutat.

I acabem passant per Markthalle, un gran food court amb menjars d’arreu del món.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *