PAÏSOS BAIXOS III: Texel, Stavoren, Giethoorn

· TEXEL

Després d’Amsterdam ens dirigim a la més gran de les illes frisones, Texel, situada entre el mar de Wadden i el Mar del Nord i separada del continent per l’estret de Marsdiep. De manera que travessem en ferri des de Den Helger.

Aquesta illa és una illa de platges molt boniques a la seva part occidental, d’ocells i de dunes, però molt ventosa i ensopeguem ruixats constants. Amb les bicicletes anem fins a les platges del poble de De Koog.

Visitem el poblet.

De tornada passem per la zona on hi ha el Natur Center i fem en bicicleta una de les rutes que ens permet contemplar moltes aus.

El dia següent anem a Ecomare, un centre de recuperació de foques i també un museu marí. Hi ha zona d’aquari per poder veure peixos, una zona per visitar allò relacionat amb el mon marí i animals marins molt didàctica i entretinguda i una zona exterior on hi ha les piscines de les foques. El centre es troba situat en el mateix Parc Nacional de les Dunes. Hi passem gairebé tot el dia, fins les 17.00 h que és quan tanquen.

Després anem al bonic i animat poblet de Den Burg.

· STAVOREN

Stavoren, banyada per l’aigua de l’Ijsselmeer – un mar interior-, és una ciutat frisona portuària que es caracteritza per les seves cases de colors, pel vent, la possibilitat de fer esports aquàtics i per trobar restaurants on el peix és el protagonista.

D’Stavoren agafem les bicicletes per anar fins a Hindeloopen, un altre poble pesquer situat a uns 10 Kms. L’itinerari per anar-hi és molt bonic, però fa molt vent i es fa un pèl dur.

I el poblet també és encantador.

· GIETHOORN

A Giethoorn ens allotgem en una granja a 10 minuts en bicicleta d’aquest poble de conte. És un poble perfecte, al nord-est d’Holanda i caracteritzat pels canals i amb les cases i la seva barca a la porta.

Aquí agafem una barca.

I és que agafar una barca és el típic d’aquest poble. Es poden fer diferents itineraris d’entre 1 i 3 hores. Nosaltres lloguem la barca durant dues hores per fer el passeig dels canals i entrar un tros de reserva natural.

I aquesta és la nostra última parada a Països Baixos.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *