PAÏSOS BAIXOS I: Kinderdijk, Gouda i Delft

· KINDERDIJK

A Kinderdijk trobarem una xarxa de 19 molins de vent, dels quals 16 estan habitats i 2 es poden visitar, construïts entre 1738 i 1740 per controlar els nivells de l’aigua. Són Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Voltar en bicicleta entre els molins és una experiència preciosa.

· GOUDA

A Gouda ens instal·lem a una granja situada a 4 kms de la ciutat perquè l’àrea del poble està ocupada. Hi arribem en dimecres per poder anar al famós mercat del formatge que fan cada dijous des de fa més de 300 anys.

Gouda és una ciutat amb un centre històric molt bonic. Carrers medievals al voltant de la Plaça Markt on es troba l’Ajuntament, un dels més bonics dels Països Baixos d’estil gòtic-flamenc i envoltada de preciosos canals.

A la plaça hi ha moltes parades de formatge i a la part central fan una ‘performance’ simulant els productors i els compradors del fornatge que és ben distreta. Cada formatge pot pesar uns 12 Kgs.

D’aquí hi ha, evidentment el formatge Gouda amb difrents varietats i gustos, i les stroopwafels, que són gofres amb un xarop dolç.

Si us interessa més sobre el formatge podeu entrar al Museu del Formatge situat a la mateixa Tourist Information de la plaça i també es pot visitar la Gouda Cheese Experience.

· DELFT

Després de Gouda fem una visita a Delft, que és una ciutat de conte a l’oest de Gouda, molt pintoresca i famosa per la ceràmica blava i blanca. En destaca la Grote Markt, l’església Nova i l’església vella, els seus canals i les cases del sXVI i XVII.

També es pot anar a la Royal Delft, la fàbrica de porcelana oberta des del s. XVII on es podenn veure les tècniques d’elaboració de la ceràmica.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *