CHIANG RAI (Tailàndia)

Després d’aquests fantàstics 4 dies a la zona de Chiang Mai, agafem un cotxe de lloguer per anar més al Nord i passar 4 nits a la zona de Chiang Rai. El cotxe de lloguer ens surt a 40€ al dia. De camí a Chiang Rai ens aturem a un Parc Natural a passejar una mica i després parem a dinar a una zona de Hot Springs. De Chiang Mai a Chiang Rai són 3 hores.

Ens parem a 10′ de la ciutat per veure el darrer temple programat del nostre viatge i un dels més espectaculars: el White Temple (50Bahts per adult).

D’aquí anem a l’hostal que hem reservat, el  Huan Amphan, que queda una mica allunyat del centre però és un lloc molt modern i acollidor i la seva propietària és molt hospitalària. El preu és de 39€ per nit amb cuina i lavabo privat.

Sortim a fer un vol pel centre, per la zona de la Torre del Rellotge, que la veiem sonar i canviar de color.

Sopem una pizza que fa molt content als nens i fem una passejada pel Night Basar de Chiang Rai, amb moltes parades i espais per menjar i amb música en directe.

MAE SALONG

Ens dirigim més al nord del país i ens allotgem a l’hotel Wang Put Tan Boutique Hotel per 1.390 Bahts (36€/nit). Una habitació molt gran i correcte sobre tatamis amb unes bones vistes, però amb algunes formigues corrent amunt i avall.

És una zona de plantacions de te molt rural. Agafem el cotxe i ens perdem per les carreteres de la zona per veure alguns poblats de tribus de muntanya. En aquesta zona hi viu molta població xinesa que va emigrar quan va pujar el Partit Comunista al poder. Passem per carreteres molt estretes, amb corbes, pujades i baixades pronunciades, … un lloc preciós i molt remot. Autèntic, amb els habitants de muntanya, poblats de les tribus akha.    

Golden Triangle

Avui és un dia plujós i ens dirigim cap el Golden Triangle, el punt on conflueixen Laos, Birmània i Tailàndia, travessat pel riu Mekong. Hem reservat habitació al Gin’s Mekong View Resort & Spa (40€ habitació i esmorzar), un hotelet molt senzillet, amb una habitació justa i freda però amb una piscineta petita i amb bones vistes al Riu Mekong.

El dia següent ens llevem d’hora i ens dirigim a Sop Ruak, on agafem una espècie de long tail boat per nosaltres (500 Bahts) per tal de passejar amb barqueta pel riu Mekong. Això és el més interessant perquè la volta també inclou parada a Laos i l’aturada consisteix en quedar-se aprop del riu, en un mercat per comprar tabac, alcohol, bosses, bolsos, etc… La veritat és que no ens interessa gens això i ràpidament tornem amb el nostre guia perquè ens porti a fer el vol pel Mekong, ens acosti a Birmània i tornem cap al punt de partida.

Després de mirar a la guia per determinar la següent parada, decidim provar direcció Mae Sai, a Tham Pla Cave, unes coves on sembla que hi ha monos i peixos. Quan arribem a lloc, tot és molt surrealista: està mig abandonat, les coves són molt fosques i ens fa respecte entrar-hi i ens quedem per la zona de fora una estona on hi ha molts monos als quals els hi podem donar menjar i una bassa gran amb peixos que també devoren tot el que els hi tiren. Un lloc on també hi ha un temple amb llumetes molt curiós. Els nens s’ho passen bé amb els animals però no és un lloc que puguem recomenar perquè és una mica freak!

De tornada a Chiang Rai parem al Singha Park, on agafem un autobús obert i fem un petit recorregut pel parc (100Bahts els aadults i 50 Bahts els nens) i veiem plantacions de te, girafes, zebres, cignes, etc. No és una passada, però és una horeta distreta per passar amb nens.

Després anem cap a l’hostal que tenim agafat per aquesta darrera nit a la zona del nord, l’Spinomat (1200 Bahts = 30 € per l’habitació), situat al costat del Night Basar. Una habitació molt bonica, però se sent una mica de soroll del carrer.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *