PHUKET

Khao Lak

Agafem l’avió amb la companyia VietJetAir que ens porta de Chiang Rai a Phuket. A l’aeroport de Phuket, a Tailàndia, agafem un cotxe de lloguer amb l’empresa Thai Rent que ens surt a 22 euros al dia per dirigir-nos una mica més al nord, a la zona de Khao Lak. Ens allotgem a l’hotel Manathai Khao Lak, un resort amb unes habitacions grans i netes, una fantàstica piscina i amb una platja davant. Ens urt a 50 euros la nit amb esmorzar i la veritat és que els paguem molt a gust perquè els dies que hi passem són genials.

El dia següent ens quedem disfrutant de la platja i de la piscina i a la tarda anem al Centre de Recuperació de Tortugues Marines, que està a una base militar a mitja hora de l’hotel. És un lloc ple de piscines amb tortugues de diverses mides, les quals algunes estan malaltes i d’altres són protegides per després deixar-les al mar altre cop. És un lloc interessant de veure, amb personal molt amable.

Aprop de la zona hi ha un vaixell que es va endur el tsunami del 2004 terra endins. Aquesta part de Tailàndia va rebre de ple les conseqüències de l’onada gegant.

Al matí següent anem a la Ton Chong Fa Waterfall, que està dins el Parc Nacional de Lamru pel quel hem de pagar 200 Bahts els adults i el Max 100 Bahts. És una zona molt maca per fer caminada i deixar que els peixos et facin massatges i et treguin les impureses dels peus.

Després anem a la Small Sandy Beach, una platja solitària no molt gran on hi passem una bona estona distrets amb els crancs, jugant amb la sorra i trepitjant l’aigua, però sense banyar-nos perquè el temps no ens acompanya gaire.

L’última visita que fem per la zona és el P.N de Khao Sok. De fet com que ja estem una mica cansats de caminades, no entrem dins el parc en sí, però fem una baixada familiar amb canoa gràcies a la qual podem veure algun mono i alguna espècie d’ocell.

El parc sembla interessant i hi ha molts allotjaments al voltant, però nosaltres hem optat seguir a la zona de Khao Lak allotjats perquè tenim un hotel espectacular amb platja i piscina i quan vas amb nens et pot ajudar a passar molt millor alguna part del dia.

Phuket

Primer de tot comentar que com que al final no anem a cap illa tailandesa a fer nits per cansament i distància, passem les darreres 5 nits a Tailàndia a Phuket i sincerament, tot i que intentem fer coses sense parar se’ns fa molt llarga l’estada perquè les platges són força patètiques i l’oferta turística d’aquesta zona no ens interessa gaire….

Tenim cotxe de lloguer. Ens allotgem a l’hotel Novotel Kamala que no està gens malament, però la platja és decepcionant i té una piscina que vol ser tan “cool” de color negre que té obstacles i xoquem per tot arreu.

Què visitem d’aquesta part de Tailàndia?

  • Phuket Bird Park. Parc d’ocells per veure espècies autòctones de la zona, es pot donar de menjar als ocells, hi ha un espectacle força entretingut pels nens. L’entrada costa 800 Bahts adults i 500 Bahts nens.
  • Phuket town. Poca cosa a destacar. Anem a parar a un parc que dóna al mar amb gent pescant. Hi passem una bona estona contemplant i menjant fruita.
  • Patong. Una zona tipus Salou, amb molt d’ambient i ple de petites agències que t’ofereixen tours a les diferents illes.
  • Khai Island. Contractem un tour que ens porta a unes boniques illetes prop de Phuket: Khai Nui, Khai Nai i Khai Nok. Ens recullen a l’hotel i arribem a una zona per agafar una llanxa. Parem a la primera illa, on passem una hora a la platja, després ens dirigim a la segona illa a la qual es pot baixar a fer snorkel – però no pots baixar a la illa – i després anem cap a la tercera illa i comença a ploure desmesuradament. Poca cosa podem fer…. sortir de tant en tant del sostre que ens protegeix per córrer per la platja i ja està. És una illa maca, no hi ha massa gent (es nota que és temporada baixa) i allà dinem, també. Llàstima del mal temps perquè la illa està molt bé per relaxar-se i disfrutar de la platja.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *