Parque Nacional CERRO CHIRRIPÓ

Des de Bahia Ballena ja comprem les entrades per poder caminar pel P.N del Cerro Chirripó perquè és un parc molt restringit que només permet l’entrada a una cinquantena de persones que es queden a dormir en algun dels dos refugis i només permet l’entrada de 10 persones per passar-hi el dia. Nosaltres agafem l’opció d’un dia perquè els nens encara són massa petits per pujar a dalt. És una llàstima perquè hem vist que és una molt bona excursió per fer amb un parell de dies.

Ens allotgem a una casa amb vistes espectaculars.

L’entrada al parc surt a $18 els adults i $5 els nens.

Així doncs decidim fer una excursió fins el primer refugi, el Llano Bonito que és a una distància de 8Kms. Per tant, un total de 16 Kms. Comencem a una alçada de 1.520 metres i acabem a una alçada de 2.519 metres.

O sigui que realment la pujada és molta pujada i plena de pedres i fang, però cada pal de Km que passem és una alegria immensa. Tardem 4 hores a arribar al refugi. Ens aturem i mengem els entrepans i veiem ocells codornius i un coatí a l’expectativa del que troba per menjar.

El refugi és molt bonic i el noi que està allà és un encant. Al cap de mitja horeta ja anem cap avall perquè el dia es tanca i tenim una mica més de 2 hores de tornada.

El dia següent ens relaxem i decidim no fer res. Sortim a fer un cafè cap a les 10.00 a un lloc que vam veure que també hi havia un “mariposario”, que es diu Café Alegría. Els propietaris són un californià i una brasilera. És un lloc fantàstic per estar amb els nens perquè tenen una part on poden jugar amb tobogans, darts, futbolí, cordes per penjar-se, gronxadors. Aquí coneixem una noia belga que està establerta a Costa Rica des de fa més de 10 anys i els seus nens, el Zajan i l’Ethan. Els nens juguen entre ells i ens conviden a dinar amb ells a un restaurant. I així passem el dia, fent relacions socials.

Abans de marxar anem a fer una passejada per les cascades del Cloudbrige Nature Reserve, un espai on hi ha tres caminades per fer. Una de 2 kms, una altra de durada de 3 hores, i una altra de 8 Kms. Nosaltres fem la curta perquè els nens estan bastant cansats de la caminada fins al refugi del Cerro Chirripó.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *