Parque Nacional MARINO BALLENA

Arribem a Playa Uvita força d’hora perquè estem tan sols a una mica més d’una hora de Manuel Antonio. Deixem les coses al nostre AirBnB i ens dirigim a peu al Parc Nacional Marino Ballena, que costa 6$ els adults i els nens no paguen.

Aquest parc és petitó i se centra bàsicament en una zona de platja espectacular que quan està en marea baixa té la forma, curiosament, d’una cua de balena i a mesura que avança el dia, a partir de les 2 pm es comença a cobrir la “cua” i s’ajunten les parts de mar de banda i banda. És un lloc preciós i molt agradable per banyar-se també. Hi estem fins que comença a ploure i hem de sortir a pas lleuger.

L’endemà ja hem contractat un tour per veure balenes. Ens en volien cobrar $200, però al final pagant en efectiu i sense comptar els nens, en podem pagar $120. Un bon tracte! L’empresa que ens ho fa es diu Bahia Ballena Tours.

El tour resulta ser espectacular, bàsicament perquè aconseguim veure balenes geperudes. Veiem dos mascles de balena d’aproximadament 14 metres de llargada i després veiem una mare balena amb la seva cria, que segons el guia deu tenir 1 o 2 dies i ja fa 3 o 4 metres. En aquesta zona del Pacífic, d’aigües càlides, les balenes hi vénen a aparellar-se i a tenir les seves cries. No hi busquen menjar. El menjar el troben més al Nord o al Sud.

Són uns animals realment preciosos i és una sensació tan pura quan et trobes al mig del mar amb la barqueta i veus i sents passar aquests cetacis. A Costa Rica hi ha unes 37 espècies de cetacis. Hi passen diferents tipus de balenes, dofins, etc.

Ens ve molta tristor quan ens diuen que a la Xina i sobretot a Japó les maten.

Per desgràcia, el tour que ha de durar 3 hores s’acaba després de 2 hores perquè comença a ploure amb ganes i estar a la barca amb aquest temps és bastant incòmode. Arribem xops a la platja però molt contents del que hem pogut veure.

I a sobre, avui, quan hem arribat al Parc hem vist dues “lapas rojas”, un animal molt típic de Costa Rica i que encara no havíem vist. Són precioses i molt llargues quan volen i despleguen les seves ales i la cua. Molt vistoses! A veure si en veiem alguna més!!!

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *