LAGUNA URPIANO

Refugio de Vida Silvestre Laguna Urpiano

El dia 1 de juliol deixem San José i després de més de 5 hores – haurien d’haver estat 2 h i 30′, però hi ha el país paralitzat amb una vaga i carreteres tallades – arribem a Bataan, on agafem una llanxa que ens porta al Refugi de Vida Silvestre de Laguna Urpiano. Aquí es desenvolupa un projecte d’una espanyola i d’un “tico” que té com a objectiu salvar les tortugues i els ous de les tortugues que arriben als 4Kms de platja que engloba la Reserva. En aquesta estada es fan tasques d’ajuda per mantenir el Refugi i patrulles per salvar tortugues i ous.

En aquesta zona hi arriben tortugues baula, Carey i verda majoritàriament. Es tracta d’un lloc molt remot on no tenim ni electricitat, i sí molts mosquits i formigues. El projecte està molt bé i la gent és fantàstica. No aconseguim veure cap tortuga adulta, ja que la temporada de tortugues és sobretot de març a juny, però sí que veiem un rastre de la tortuga verda durant una de les patrulles nocturnes, i sí que allibarem més de 30 tortugues baula petites al mar i aconseguim, gràcies al Pedro, un super expert de la zona, trobar els ous que la tortuga verda, de la qual hem vist el rastre però no l’hem pogut veure, ha post en una de les seves entrades a la platja. Els desentarrem i trobem 87 ous, que els anem a enterrar a la Reserva per a què s’hi puguin desenvolupar les tortugues. Per què agafem els ous? Doncs perquè hi ha molts “hueveros” que són persones que volen agafar els ous per vendre i per menjar. I aquest projecte pretén protegir el màxim de tortugues possible.

Durant l’estada, demanem al Johny que ens porti a fer un vol amb la llanxa pels canals de la zona per veure animals. Trobem cocodrils, iguanes, monos udoladors, el famós basilisc i una gran diversitat d’aus precioses.

Ha estat una bona experiència i els nens ho han disfrutat moltíssim.

Puerto Viejo de Talamanca

Les 4 properes nits les passem a la zona caribenya de Costa Rica. Arribem a Puerto Viejo i ens allotgem a l’Airbnb que tenim reservat, un allotjament preciós que és un pis en una casa on a sota hi viu una família.

Arribem aquesta zona plovent, però l’endemà ens despertem i anem al P.N Cahuita perquè s’ha aixecat un molt bon dia. Caminem per aquest preciós parc. El camí al costat de la platja és molt agradable i distret. Fem un total de 10 Kms: fem el Sendero de Playa Blanca i el Sendero del Perezoso sencer i hi podem veure basiliscs, monos udoladors, monos de cara blanca, geckos, alguna iguana, infinitats de llangardaixos i un ós rentador. Segur que hi ha més animals, però no hem contractat cap guia i es fa difícil veure’ls.

Ens banyem també a la platja, que és de sorra blanca que no enganxa i amb un paisatge espectacular.

El següent dia anem a Manzanillo on hi ha el Refugi NAtural de Vida Silvestre Gandoca-Manzanillo, més gran que Cahuita. No hi caminem massa estona, però arribem fins a un mirador i ens quedem a gaudir de la preciosa platja.

A les 14:00 hem contractat un tour privat al Jaguar Centro de Rescate, un centre fundat per uns catalans i que funciona amb voluntaris d’arreu que té com a objectiu cuidar els animals que es troben amb alguna dificultat, ja sigui que han perdut la seva mare, o que eren animals de companyia o que estan malalts,…. i reintroduir-los al seu hàbitat. Quan hi anem hi han acabat d’arribar 12 tortugues verda que van ser decomissades per la policia i que estan molt mal ferides. De moment n’han pogut alliberar 2 i estan intentant salvar les altres 10.

Realment val molt la pena passar per aquest centre!

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *