PARÍS

Som a ple mes d’octubre i fem una escapada de 3 nits/4 dies a París, en motiu dels 70 anys de l’avi. Com a cada viatge, la intenció és conèixer els punts més emblemàtics de la ciutat i que adults i infants puguin gaudir al màxim.

DIA 1. Un cop arribats a París ens dirigim a l’apartament que hem llogat a través de Booking, situat aprop de l’estació de metro de Cadet. Deixem bosses i sortim a passejar. Tot caminant ens arribem al famós Centre Pompidou, un espai de cultura situat en un edifici molt singular. L’edifici està en obres i no es pot apreciar massa. Decidim pujar per l’edifici a través de les escales mecàniques que ens duen a dalt de tot i es poden contemplar unes bones vistes de París. El preu és de 5€ els adults i els nens no paguen.

En aquest centre també hi ha diferents exposicions d’art i de cultura.

Seguim passejant el Forum Les Halles i per aquesta zona dels voltants fins que ja cansats, tornem a l’apartament.

DIA 2. Agafem el metro i ens dirigim al Parque de la Villette per passar-hi el matí. És un parc situat al nord de la ciutat, al districte 19, format per jardins que són àrees de joc. Es veu un lloc molt interessant i distret per anar amb els nens, però el vent i el fred fa que quan ens dirigim a l’entrada del Parc de la Villette canviem de plans en veure la Cité des sciences et de l’industrie, on hi ha diferents exposicions interessants com són la dels transports, de robots, del cos i l’esport, etc… exposicions que es poden viure i apart hi ha l’anomenada Cité des Enfants formada per dos espais diferents, un per infants de 2 a 7 anys i un altre espai per infants de 5 a 12 anys. Aquest darrer és on entrem nosaltres durant una hora i mitja. En aquest espai hi ha molts jocs per experimentar: jocs d’aigua, jocs de comunicació, jocs amb robots, jocs de descoberta del cos, de moviment, estudi de TV on els infants poden fer veure que filmen, que toquen en un grup, etc. Amb l’entrada que hem comprat també optem a una exposició de cabanes – on hi ha diferents tipus de cabanes i material per muntar-ne – i el planetari.

Cité des Enfants

Paguem un total de 64 € per tots quatre. Són tiquets combinats que ens permeten entrar a totes les exposicions, al planetari i a la Ciutat dels Infants.

En fi, que sortim d’allà després de dinar. A la tarda, toca trepitjar una mica de ciutat. O sigui que amb una combinació de tramvia i metro arribem al famós barri dels pintors – Montmartre – presidit per la impressionant església del Sagrat Cor. És un barri molt animat, amb carrers de pedres, restaurants i cafès i amb els pintors que et demanen constantment si vols un retrat o una caricatura.

DIA 3. Al matí agafem el metro i anem cap als Camp de Mars on trobarem el monument més emblemàtic de París, la Torre Eiffel. Passagem pels voltants i ens distraiem anant mirant la torre, els ascensors que van amunt i avall per les seves 4 potes i l’ascensor central que du els turistes a dalt de tot. No hi pugem, voltem i ens hi aproximem fins allà on ens deixen.

Comença a ploure, anem a buscar el metro i ens dirigim cap a les famoses Galeries Lafayette, del boulevard Haussman. La intenció és agafar alguna cosa de menjar de la secció gourmet, però quan arribem hi ha tanta gent que ens limitem a fer un mini volt i sortim a menjar a una cafeteria-restaurant propera a la zona.

Quan sortim de dinar, ja ha parat de ploure i sembla que surt una mica el sol. Com que aquest matí ja hem fet ciutat, aquesta tarda decidim anar als Jardins du Luxembourg, situats al districte 6è al límit del barri de Saint-Germain-des-Prés i del barrí llatí. Ens dirigim a la zona del parc per a nens, que s’ha de pagar entrada – 3 euros els nens i 1 euro els adults. Passen allà jugant més d’una hora.

Quan sortim voltem pels enormes jardins i pel Palau, fins a sortir.

Voltem pel barri llatí, de carrers estrets i molt animats amb bars i restaurants, tot ple de turistes. Seguim anant cap al nord i ens topem amb la famosa Notre Dame, que es va cremar uns mesos enrere i que per tant està envoltada de balles i la podem mirar des del pont que creua el Sena.

I aquí s’acaba la nostra escapada a París perquè el darrer dia plou sense parar i poca cosa podem fer. Si haguéssim reservat el Louvre, podríem anar a fer-hi un vol, però el temps que tenim tampoc dóna per molt. O sigui que l’opció més senzilla és estar en un cafè parisenc fent un “café au lait” i esperar el moment d’anar a buscar el tren cap a l’aeroport.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *