GRUYÈRES

D’Ims ens dirigim a Suïssa. Abans d’arribar a Gruyères fem nit de pas al Llac Titisee. El temps no acompanya gaire, però el llac es veu molt bonic.

Arribats a Suïssa, ens instal·lem, per una nit, al càmping Les Sapins de Gruyères, un càmping molt tranquil i petit però amb uns serveis molt justos. Almenys al final no hem hagut de pagar l’aigua calenta per dutxar-nos.

Agafem les bicicletes i ens arribem al poble de Gruyères, a uns 3 kms del càmping. Des de baix es veu espectacular.

Presidit pel castell medieval, és un poble petit però amb molt encant. Carrers empedrats, cases antigues, restaurants amb fondue i unes boniques vistes des de dalt el poble.

La regió de La Gruyère de Suïssa té paisatge preciós. Tal i com ens indica el seu nom és la terra del formatge gruyère. De les 4 atraccions top de la zona trobem, el castell de Gruyères, la Maison du Gruyère – una de les moltes formatgeries on t’ensenyen com fan el formatge i en pots fer la degustació, la Maison Cailler – la fàbrica de xocolata situada a Broc – i els banys de la Gruyère, que són banys wellness amb aigua a 34º.

Nosaltres fem la visita al poble de Gruyères i al seu castell i l’altra visita que fem el dia següent és la de la Maison Cailler. És una visita molt recomanable ja que és molt amena i entretinguda i al final, evidentment, pots menjar tanta varietat de xocolata com vulguis.

Apart d’aquestes atraccions ens donen un mapa amb moltes caminades per la zona.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *