LJUBLJANA

Estem allotjats altre cop a una granja a l’est de la ciutat, Pr’ Krac Dolsko. Per arribar-hi agafem un tren de l’estació de Laze, que surt cada hora, i parem a l’estació central.

És una granja amb serveis molt rudimentaris (hi ha un wc i una dutxa d’aigua freda) però l’indret és molt bonic i la gent de la granja molt amable. Ens ofereixen fer una fusta de formatges i embotits de la mateixa granja. I ens hi quedem a menjar. Apart, es poden comprar productes com tomàquets, pebrots, ous, formatge de cabra, pa, etc productes que produeixen ells mateixos.

Després, agafem el tren i anem al centre de la capital d’Eslovènia. Passegem pels tres ponts, creuem el pont dels dracs, ens assentem davant del riu, anem al mercat central, ensopeguem amb la catedral de Sant Nicolau, passem pels tres ponts, voltem pels carrers del costat del riu plens de botigues i restaurants, etc.

Ens dirigim a peu a dalt del castell…

Un cop a dalt del castell en fem la visita audioguiada. Pugem a la Viewing tower, des de la qual, com ja és d’esperar, es veu una bona panoràmica de la ciutat.

Entrem també al Museu de les marionetes – situat en una de les bandes del castell.

I seguim per altres parts del castell on hi ha museus i alguna exposició.

A dalt del castell, que està tot molt renovat i amb un estil modern, hi ha un bar i un restaurant amb terrassa, un bon lloc per passar-hi una estona.

Passegem també pel barri alternatiu de Metelkova, que és molt petitó però té el seu encant.

El dia següent tornem a explorar la ciutat i entrem al Museu de les Il·lusions on passem una estona ben entretinguda i divertida.

I avui que fa més bon temps que ahir continuem passejant pels carrers d’aquesta agradable capital.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *