VALL DE LOZ

A la Vall de Loz hem reservat per fer una visita a les coves de Krizna, que inclou l’entrada a la cova, fer un llac en barca – en total hi ha 22 llacs però no tots són accessibles i apart que és una cova que es limita molt el nombre de visitants per tal de conservar-les en bon estat i que no s’enfonsi el terra-. Depenent del nivell de l’aigua es pot fer una visita més llarga o menys, però igualment el nombre de persones és molt restringit i la visita de 4 hores inclouria veure 13 llacs (S’ha de reservar amb força antelació). I després del llac en barca visitem el túnel dels óssos de les cavernes, els óssos que anaven a hivernar a aquestes coves fa milers d’anys, uns animals molt més grans que els óssos d’avui en dia ja que podien arribar a pesar 1.500 Kgs i dels quals s’han pogut trobar moltes restes d’ossos en aquesta part de la cova i en veiem moltes restes encara enganxades a les roques. Aquests óssos es van extingir perquè hivernaven durant uns 6-7 mesos a la cova de Krizna i després sortien a menjar durant els altres mesos, però necessitaven ingerir tant aliment que no en tenien prou i llavors no van poder superar els períodes d’hivernació.

Per entrar a aquesta cova d’Eslovènia ens donen uns lots i unes botes d’aigua ja que la cova no està preparada com la de Postojna, és molt més autèntica.

El petit tomb amb la barca pel llac…

Es van treure restes d’ossos pertanyents a uns 100 óssos. I d’aquests se n’han pogut reconstruir 2 i es troben a un dels mueseus de Ljubjlana.

Al túnel dels óssos, veiem grans quantitats de restes d’ossos enganxats a les roques de la cova, apart de petites muntanyetes d’ossos agrupats.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *