LOGARSKA DOLINA

Ens dirigim a aquesta zona de muntanya d’Eslovènia i ens allotgem a una granja, una mica més amunt del poble de Solcava, a la granja Ambroz-Gregorc. Un lloc preciós per acampar amb l’autocaravana. No té dutxa, però hi ha servei d’aigua, de WC i electricitat i els seus hostes són molt amables.

Ens trobem en una zona alpina presidida pels pics dels Alps Kamnik-Savinja. Aquesta àrea està formada per tres valls: Robanov Kot, Logarska Dolina i Matkov kot. Nosaltres visitem la vall de Logarska Dolina.

Agafem les bicicletes i anem 3 Kms per la carretera fins al trencall de la vall. Com que no anem amb vehicle de motor, no ens cal pagar entrada a aquest espai protegit.

Seguim amb les bicicletes fins a dalt – uns 10 Kms d’anar pujant. Els últims kms són força durs. Un cop arribem al pàrquing de la cascada Rika (Slap Rika), deixem les bicicletes i arribem caminant a la cascada, que són uns 15 minuts escassos.

Després seguim més amunt caminant, a una hora hi ha el refugi Frischaufov dom na Okreslju.

Arribem al bonic refugi de fusta.

Un cop a dalt hi ha unes molt bones vistes de les impressionants muntanyes que ens queden per davant. La més alta és d’uns 2.500 metres.

Tornem a peu fins al refugi de sota les cascades on parem a fer un beure i un gelat.

Seguim avall. La baixada és ràpida perquè és bastant pronunciada.

En total fem uns 28 Kms – entre bicicleta i caminada – i tornem a la granja, on passem la tarda treballant, jugant a bàsquet i a tennis taula.

Val a dir que al llarg de la vall hi ha diferents llocs per parar per veure alguna cascada més petita, algun restaurant i hotel, hi ha una zona de bosc on hi ha representats contes tradicionals eslovens, etc.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *