DUMFRIES

A Dumfries i Galloway fem la nostra última parada per terres escoceses. Dumfries és una ciutat que per nosaltres no té massa a destacar. El centre és petit i potser influeix que quan hi arribem el dia és gris i gairebé tot està tancat. Potser destacar la zona del riu Nith, on hi ha moltes aus i ponts que són prou bonics de veure.

Dumfries és també la ciutat on va viure els últims anys Robert Burns, famós poeta escocès, autor del traduït en català com “L’hora dels adéus”. Així es pot visitar la seva casa que ara és un museu.

Després de fer la breu visita a la ciutat anem a dormir a una zona al costat del castell de Caerlaverock, situat en una bonica zona d’aiguamolls a uns 15 minuts de la ciutat de Dumfries. Aquest castell, tot i estar la meitat en ruïnes és impressionant per dues coses: la seva planta triangular i el seu fossat ple d’aigua. Primer habitat el 1295 per Sir Herbert Maxwell i la seva família i l’últim cop va ser habitat el 1635 per Robert Maxwell.

En aquesta visita que ha de ser per fora perquè des de la pandèmia no hi deixen entrar,veiem també on estava ciutat el primer castell amb planta quadrada, que va ser abandonat perquè tenia massa humitat, ja que estava a tocar del mar i el nivell d’aigua era més alt que avui en dia.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *