St. ANDREWS

Arribem a Saint Andrews, el bressol del golf i on hi ha la universitat més antiga d’Escòcia. Es diu que aquesta ciutat, situada a la costa oriental escocesa no molt lluny d’Edimburgh, és de les més boniques d’Escòcia i la veritat és que a nosaltres ens encanta des del moment en què hi arribem.

És una ciutat relativament petita i es pot recorre en un dia. És un tipus de ciutat medieval connectada per carrerons i la universitat està formada per edificis històrics dins el mateix casc urbà.

En aquesta ciutat doncs visitem les magnífiques ruïnes del que un dia va ser la catedral més gran de Gran Bretanya, on els peregrins anaven a adorar els ossos de Sant Andreu a l’Edat Mitjana.

Aquí hi ha les làpides del cementiri i es conserva la Torre de Saint Rule.

Seguim amb la bicicleta i ens acostem al castell, que està tot en ruïnes. No hi entrem, però sembla ser que hi ha un complexe de túnels sota terra.

D’aquí seguim i arribem a l’Old Course, que té la fama de ser el lloc on es va inventar el golf. Així és un dels camps més antics del món.

Nosaltres el recorrem amb la bicicleta i també ens perdem pel mig del New Course, tota una experiència ben entretinguda. I és que a la ciutat es respira l’ambient del golf.

A continuació parem a menjar al Dunvegan, un pub que sembla ser típic dels golfistes.

Després seguim passejant pel centre històric, agafant com a carrer principal el Market Street.

St Andrews és una ciutat que combina la verdor i els edificis històrics, una combinació encantadora per a qualsevol visitant.

I acabem la visita sortint per una de les arcades..

Finalment, i amb el bon dia que fa, ens aturem a la platja d’East Sands al costat del port de pescadors, a jugar una mica amb el mar i la sorra els nens i els adults ens ho mirem des de les alçades d’uns bancs.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *