YORK

La nostra primera parada de nou a Anglaterra és a York.

Es diu que York, capital del comtat de Yorkshire, és una de les ciutats més boniques d’Anglaterra i a nosaltres ens ha ben sorprès.

York compta amb una gran història i es nota en els seus carrers. Va ser fundada al 71 a.C i conserva l’empremta sobretot dels temps romans i dels vikings, juntament amb la seva impressionant catedral gòtica, la més gran del nord d’Europa.

Arribem a la ciutat en vaixell pel riu Ouse, ja que el nostre càmping queda situat al sud de la ciutat i una de les opcions que tenim per arribar al centre és agafar un vaixell del citycruises pel riu que hi arriba en 50 minuts.

Dediquem el dia a passejar pels carrers de la ciutat.

Ens endinsem pel barri de The Shambles, ple de botiguetes i cases medievals inclinades.

York és una ciutat que es caracteritza per històries de fantasmes i ser una ciutat encantada. Sembla ser doncs que els fantasmes de York són molt famosos i en aquesta botiga és on els fan: sèries i edicions limitades de figures de fantasmes fetes a mà. Tot i que en aquesta foto última de dalt no hi ha ningú, a mig matí ja hi ha una cua que ocupa un bon tros del carrer.

També entrem al seu animat mercat, envoltat de les cases medieval. Un lloc amb molt encant: Shambles Market.

Continuem fins a la impactant catedral de York Minster i la recorrem per fora.

Després seguim passejant per les muralles.

Dinem i a continuació tornem a l’animada zona dels The Shambles i on acabem el dia entretenint-nos amb artistes de carrers.

A York hi ha un museu viking que pot ser una molt bona visita, Jorvik Viking Centre, i també el Museu del Ferrocarril. Tamb´é és interessant de veure la Clifford’ Tower.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *