JUTLÀNDIA III: Cold Hawai, Løkken i Skagen

· COLD HAWAI

Arribem i ens instal·lem al poble de Klitmøller, al nord-oest de Jutlàndia i és on trobem Cold Hawai, conegut amb aquest nom perquè és la zona on es practica windsurf, kite surf i esports d’aigua i vent.

En aquesta zona passem la tarda a la platja de búnquers que és molt extensa.

I el dia següent agafem les bicicletes i ens endinsem al Parc Nacional Thy i pedalem 9 kms al sud fins arribar a Bøgsted Rende, des d’on fem una bonica i tranquil·la caminada de 6 Kms per Tvorup Klitplantage per camins molt propers a la platja amb una vegetació i colors preciosos.

I acabem a la platja de la zona…

· Løkken

De camí cap a Skagen parem a Løkken a passar el dia, un poble turístic bonic i acollidor situat a la costa nord-oest de Dinamarca. La seva platja es caracteritza per estar plena de casetes blanques ben arrenglerades, tot i que com que hi ha hagut tempesta en els darrers dies, no les trobem tan ben aliniades com haurien d’estar. És una platja amb unes dunes molt grans i també hi ha búnquers.

Després de passejar per les cases i córrer per les dunes, fem un volt pel poble.

Després de fer aquesta visita ens dirigim al preciós far Rubjerg Knude Fyr, un far actualment abandonat a 15′ de Løkken. Situat a un turó a 60 metres sobre el nivell del mar, el far va començar a funcionar el 1900. Però no van tenir en compte el moviment de les dunes i les tempestes de sorra de costa i el 1968 el far va deixar de funcionar perquè la seva llum ja no era visible des del mar. És un lloc espectacular.

· Skagen

A Skagen, ja estem a tocar de la punta septentrional de Jutlàndia. Ens instal·lem en un càmping i agafem les bicicletes per arribar a Grenen, la punta més septentrional de Dinamarca, on s’ajunten les aigües del Mar del Nord i del Mar Bàltic. És un lloc molt especial.

Tant a l’anar com al tornar, passem pel Det Hvide Fyr i pel Det Grå Fyr.

Després anem al poble d’Skagen.

I a continuació visitem la Den Tilsandede Kirke o L’església coberta de sorra. És una església del s. XIV que durant el s. XVIII es va quedar parcialment coberta per les dunes. Com que havien de lluitar contra la sorra, al final l’església va deixar d’estar en funcionament i en queda només la torre, mentre que la resta, la van derruir.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *